Falaise 1944 |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2004 Posty: 14532 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006
|
|
|
wyprzec niemców z tego obszaru lub jeśli są oni na tyłach to musża być odcięci od zaopatrzenia |
|
|
|
 |
kamil
Plutonowy

|
Wysłany: Pią 14 Lip, 2006
|
|
|
A dlaczego w I scenariuszu nie wystepują 1 i 4 DPanc przeciez weszly do walki 8 sierpnia? |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Pią 14 Lip, 2006
|
|
|
Scenariusz jest na tyle krótki, że nei zakałda ich wejscia. Traktujemy go niejako jako rozgrzewkę, przed "dużą" grą.
Nikt jednak nie broni wprowadzić tych dywizji w scenariuszu "dowolnym"
Historycznie warunkiem wprowadzenia tych dywizji było uzyskanie przełamania pozycji niemieckich przez jednostki piechoty |
|
|
|
 |
kamil
Plutonowy

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006
|
|
|
Mam jeszcze pytanie związane ze scenariuszem dowolnym. Bo w grze nie występuje takowy, można prosic o kila szczegółów związanych z tym scenariuszem
A druga sprawa dotyczy tych etapów gdzie wystepuje po 10 żetonów alianckiego LB. wydaje mi się że należy ograniczyć "zdolność mordującą" LB bo jest to bardzo nierealne. Ostatni jak grałem w Falaise to LB udało się wymordować całą 89 DP i pół 12 DPanc SS, więc kocioł był zamkniety 10 sierpnia. Przez takie właściwości LB gra traci na realności a przez to na atrakcyjności! Jakie rozwiązanie proponujecie? |
|
|
|
 |
Bergman
Kapitan

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006
|
|
|
Powiedz to grupie pancernej eberbacha
Bo właśnie ją po raz pierwszy w historii właśnie w Normandii "Wybombardowano" jak pisze Skibiński z akcji zanim zdążyła zaatakować kogokolwiek.
Wiec taki udział lotnictwa jest wg mnie jak najbardziej realny. czy gra jest przez to mniej atrakcyjna? Nie wiem. Zawsze możesz sobie załozyc że pada, i nie uzywac tego lotnictwa |
_________________ - Jak się nazywasz przystojniaku?
- Borewicz
- A jak masz na imię?
- Porucznik |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006
|
|
|
To lotnictwo występuje jedyeniw pierwszych dwóch etapach gry
Wymordowanie dwóch dywizji jest praktycznie mało możliwe, choć już mnei wiele rzeczy zaskakuje
Poza tym musisz je zaplnanowac przed grą (gdzie bomabrduje) więc musizałeś meić kosmiczne szczęsćie, że tak trafiłeś |
|
|
|
 |
kamil
Plutonowy

|
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006
|
|
|
A jak wyglada sprawa ze scenariuszem dowolnym??? Na czym polega dowolność?? |
|
|
|
 |
Komendant
Plutonowy

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2007 Posty: 195 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007
|
|
|
Mam pytanie: czy możliwe byłoby umieszczenie erraty do Falaise i innych gier na stronie (są tam erraty tylko do dwóch gier i jednego numeru TiS)? Jestem posiadaczem gry i przygotowuję się do rozgrywki i na razie nie posiadam numerów TiS z poprawkami. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007
|
|
|
hmmm, tam chyba nie było żadnych uwag.
Ale poszukam i jeśli takowe odnajdę umieszczę na pewno |
|
|
|
 |
Komendant
Plutonowy

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2007 Posty: 195 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007
|
|
|
Było coś wspomniane o brakujących danych lotnictwa w scenariuszu. Dział errata na stronie sklepu jest bardzo poręczny i łatwiej tam znaleźć poprawki zamiast czytania masy postów na forum. Pomysł z poprawkami do wydrukowania i naklejenia też fajny tylko szkoda, że jak mi się wydaje zaprzestano aktualizacji działu. |
|
|
|
 |
Grohmann
Porucznik

|
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007
|
|
|
Każda gra ma błędy. Niezależnie czy została wydana w Polsce czy w Stanach. Rzecz w tym aby te błędy naprawiać |
_________________ Get the graal or die tryin. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Nie 25 Lut, 2007
|
|
|
Informuję, ze gra FALISE 1944 jest na ukończeniu |
|
|
|
 |
ScoH
Kadet

|
|
|
|
Witam, jeszcze w ubiegłym wieku byłem zapalonym graczem planszówek wydawanych najpierw przez dragona potem przez TiS po długiej przerwie postanowiłem przypomnieć sobie moje stare hobby zakupiłem Falaise a tu niespodzianka w pudełku nie ma żetonów pomocniczych (umocnienia, miny, itp.) wszystkie moje stare gry ma znajomy a dzieli nas obecnie 600 km i mam problem. Moje pytanie: czy istnieje szansa na zakup takich sztonów oczywiście przy założeniu że nie będzie to samodzielne zamówienie. Za odpowiedz dziękuje z góry.
PS. troszkę ubabrałem się klejem, byłem przekonany że to dawno się skończyło, ale nie narzekam przypomniały się stare czasy była frajda. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
|
|
|
Bardzo przepraszam za ich brak. Proszę mailem wysłać dane adresowe a wyśle Panu wszystkie żetony pomocnicze pocztą bez żadnych dopłat. Lub dołącze je do ewentualnego zamówienia
wzalewski@o2.pl |
|
|
|
 |
ScoH
Kadet

|
|
|
|
Reakcja ntychmiastowa wielkie podziękowania. Do tej pory to pierwszy przypadek "błędu" z jakim się spodkałem w zakupionych grach i problemu nie było by żadnego gdybym miał stare "akcesoria".
Teraz pozostaje mi tylko nadzieja że będe miał z kim grać , bo moja pani zrobiła dziwną mine na widok tej gry
Jeszcze raz wielkie dzięki. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Sob 07 Lip, 2007
|
|
|
Posiadamy ostatnie 40 egz. gry Falaise. Nie planujemy na dzien dzisiejszy i nstępne jej dodruku. Proszę o przemyślenie decyzji, by nie bylo później "problemów" jak przy ostatnich grach EL-Alamein. |
|
|
|
 |
cretu
Sierżant

|
Wysłany: Nie 29 Lip, 2007 Żetony
|
|
|
Czy 'pudełkowa' wersja Falaise zawiera też tekturowe żetony (do wycinania i sklejania) czy sztancowane?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Pon 30 Lip, 2007
|
|
|
są cały czas żetony do wycinania |
|
|
|
 |
cretu
Sierżant

|
Wysłany: Pią 17 Sie, 2007
|
|
|
Czy jest szansa na reedycję gry ze sztancowanymi żetonami? Czy popyt jest jednak zbyt mały? |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)

|
Wysłany: Pią 17 Sie, 2007
|
|
|
Pozostało jeszcze ok 40 egz. Na razie spokojnie podchodzimy do dodruku. Jest jeszcze kilka gier do wdania w kolejce. |
|
|
|
 |
|