Projekt "własnej" gry z "Września 39" w |
Autor |
Wiadomość |
Mlavius
Kapral

|
Wysłany: Śro 23 Sie, 2017 Projekt "własnej" gry z "Września 39" w
|
|
|
Chciałem podzielić się informacją że jestem w początkowej fazie projektu nad grą X (na razie nie mówię o jaką bitwę chodzi ).Kto wie,może kiedyś uda się wydać ją jako dodatek do TiS?Sprawa jest następująca.Chciałem zapytać kolegów strategów jak zapatrują się na wydanie większych bitew Września w B-35.Oczywiście nie mówię tutaj o Bzurze Czy lubicie "duże" gry w B-35?Ja osobiście nie i dlatego założyłem sobie cel aby nie przekroczyć magicznej liczby 150 żetonów (razem).Od razu napiszę że jestem pod wrażeniem gier z Września na małych mapach dołączanych do magazynu.Niestety to co projektuję nie nadawałoby się na mapkę takich rozmiarów (za mało terenu a 3 niemieckie dywizje na jedną polską ).Postanowiłem dodać trochę terenu i zahaczyć o jeszcze kilka potyczek .O postępach będę informował na bieżąco w tym temacie.
Czołem kamraci!!! |
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 748 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: Śro 23 Sie, 2017
|
|
|
B-35 niespecjalnie lubi się z naprawdę wielkimi bitwami, dlatego najlepszą grą w tym systemie pozostaje dla mnie Korea 1950. Tak więc idziesz w dobrym kierunku, imho. |
|
|
 |
Mlavius
Kapral

|
|
|
|
Grisznak napisał/a: | B-35 niespecjalnie lubi się z naprawdę wielkimi bitwami, dlatego najlepszą grą w tym systemie pozostaje dla mnie Korea 1950. Tak więc idziesz w dobrym kierunku, imho. |
Też tak myślę.Ponad 150 żetonów to dużo,nawet w WB-95 |
|
|
|
 |
Radosław Kotowski
Podporucznik

|
|
|
|